Flower of Life Stories

Flower of life lessons

voor FLOWerlovers die willen floreren en geen muurbloempje willen zijn

Je wil je bloemlezing delen met de wereld en authentiek leven en ondernemen.

Je wil jouw bloemenverhaal de wereld in sturen, op jouw voorwaarden met jouw unieke kwaliteiten en service.
Bloemen en natuur zijn ons medium om tot je verhaal te komen.
Ze fungeren als spiegel om tot de essentie te komen van wat jij vertellen wil.

Je bent ondernemend en wil geen muurbloempje zijn. Je wil floreren en bloeien. Je wil als een lotus bloeien, vanuit onderbewustzijn naar bewustzijn. Je weet dat modder nodig is om de mooie bloei van de lotus te garanderen.

KEN JE HET LOTUS EFFECT ?

FLOWerlover

SCHRIJF JOUW BLOEMLEZING

 • Ik wil ondernemer van uit het hart worden
 • Ik wil zaak en je lifestyle alignen
 • Ik wil m’n aanbod verduurzamen en je steentje bijdragen tot een betere wereld?
 • Ik wil dichter bij de natuur staan en daardoor dichter bij mezelf? Ik wil mijn bloemlezing schrijven
 • Ik ga bloemenlezing met de wereld delen en zo een fleurige wereld creëren voor mezelf en m’n klanten
 • Ik wil authentiek en exclusief werk maken die het verhaal van je klant weergeeft, zonder mezelf te verloochen ?

We bieden Master class dagen aan, gericht op mindset als ondernemende mens en creëren schoonheid, op alle vlakken a long the way. Zowel innerlijk als uiterlijk .

De VIP 1 OP 1 Master Class is de creme de la creme.

We starten met een deep dive van 45′ om in te gaan op jouw vraagstuk. Nadien plannen we 1 of meerdere dagen om volledig ondergedompeld worden en full attention van ons. Jij schrijft hier jouw Flower of Life Story, wij zijn er voor jou met de bloemen & natuur als inspiratiebron en spiegel.

Dit bieden we aan helemaal op maat. Met jouw vraagstuk als vertrekpunt. Rekening houdend met jouw agenda.

De invulling van de dag kan gaan rond Mindset, techniek, aanpak, businessplan, marktpositionering, kleurenleer, intunen op je intuïtie, zelfkennis, zelfvertrouwen boosten, workflow, … Zowel voor starters als mensen die willen groeien.

Alle praktische info vind je terug hier

Daarnaast bieden we losse Masterclass dagen aan.

Deze gaan in groep door.

Op dagen die VAST liggen. Op weekdagen en soms s avonds. We bieden verschillende thema s aan. Van eerder technische Masterclasses, naar styling toe of mindset , persoonlijke ontwikkeling, marketing en positionering en authentiek ondernemen en leven.

VIP 1:1 ° Masterclasses ° Deep Dive

DeepDiveSession

Online Deep dive in jouw Flower of Life Story . Via diepgaande vraagstelling, die je op voorhand krijgt, gaan we diep in op wat voor je ligt. Bloemen en natuur zijn onze gids hierin. Zij spiegelen en geven je antwoorden.
Bekijk meer DeepDiveSession

Duurzame bloemcoaching voor FLOWerlover

SCHRIJF JOUW BLOEMLEZING

 • Ik wil ondernemer van uit het hart worden
 • Ik wil m’n (bloemen)zaak en je lifestyle verduurzamen
 • Ik wil m’n aanbod als eventplanner/stylist/florist (to-be)/ verduurzamen en je steentje bijdragen tot een groene wereld?
 • Ik wil dichter bij de natuur staan en daardoor dichter bij mezelf? Ik wil mn eigen bloemlezing schrijven
 • Ik ga bloemenverhaal met de wereld delen en zo een fleurige wereld creëren voor mezelf en m’n klanten
 • Ik wil authentiek en exclusief bloemwerk maken die het verhaal van je klant weergeeft, zonder mezelf te verloochen ?
 • Ik wil technieken aanleren om beter, slimmer, mooier , krachtiger, zachter, impactvoller bloemwerk te te maken?
 • Ik weet dat bloemen en natuur een spiegel kunnen zijn voor me om verder te bloeien
 • Ik wil floreren in alle aspecten van mijn naturelle zelf en wil dichter bij mijn natuur komen
 • Ik wil zakelijke groei combineren met natuurlijke creatieve flow , in balans en vanuit rust en vrijheid mijn Flower of Life Story schrijven.

Wat de andere FLOWertribe leden vonden van de 1:1 Masterclass : Lees de reviews

Bruno

“Een heel goede en interessante mooie voorbereiding, wat zaken vergemakkelijkt. De dagindeling was leuk en aangenaam fijn en rustig, ik had we tijd om alles goed op te nemen. Het belangrijkste dat ik meekreeg is dat het een ambacht is en dat je je creativiteit mag laten gaan. En liefde voor de bloemen en de natuur. Bedankt voor de fijne aangename , leerrijke en goede coach, waarvoor dank.”
Bruno
Startend florist

Liesbeth

“Aanvankelijk wist ik niet wat ik ervan mocht verwachten, een intake voor een opleiding? Ook de prijs schrok me wat af. Maar na het schrijven van mijn flowerstory zat ik boordevol energie. Het deed me deugd om na te denken over wat ik echt wou. De powerpoint was een zeer goede leidraad om mijn verhaal te schrijven. Het gesprek met Josefien was zeer waardevol , toen wist ik al dat zeker een opleiding bij haar wou volgen. Het is heel fijn dat Josefien een persoonlijk plan bedenkt op maat van hoe jij je toekomst ziet, van wat jouw leernoden zijn als coachee.”
Liesbeth
Startend florist

Chantal

“Bij Josefien van Mifleur voelde ik me direct op mijn gemak. Ze straalt heel veel rust uit en je kan haar al jou vragen stellen. Heb er veel van opgestoken.”
Chantal
@zenflowersbychantal

VIP 1:1

Ik vond de ervaringsgerichte aanpak van Josefien zeker fijn , ze werkte zeer vraaggestuurd. De tijd vloog wel voorbij , achteraf bekeken vond ik wel dat er zeer veel theorie was , misschien zou dit sneller kunnen aan de hand van een syllabus en dan is er wat meer tijd voor praktisch werk. Op zich kreeg ik zoveel info op korte tijd dat is zo een meerwaarde ! De openheid en authenticiteit van Josefien is ook een echt pluspunt ze deelt echt haar ervaring waardoor je zo’n sprong zet volgens mij.
L
x

VIP 1:1 dag

Voor mij was dit de start van mijn bloemenverhaal … ik werd aangemoedigd om na te denken over wat ik echt wil doen met bloemen, zeer concreet , zonder de intake had ik zover nog niet gedacht, er werd doelgericht gewerkt en dat is belangrijk. De opleiding gaf me een zeer warm welkom gevoel in de bloemenwereld. Voor mij is zelfstandig ondernemen, keuzes maken, je tijd indelen helemaal anders dan ik gewoon ben in het onderwijs waar je binnen een sterke en vaste structuur werkt. Josefien werkt ook sterk op mindset , dat voel je doorheen de hele dagindeling, dat geeft rust, werkplezier, zingeving, ruimte … Ik kan met deze opleiding volop zelf gaan experimenteren met boeketten en vazen vullen daarvoor heb ik alle technische kneepjes meegekregen. Ook de theoretische info rond de weg van groothandel tot verkoop kwam ook uitgebreid aanbod, daar zal ik vooral nog ondernemer in moeten worden . Wat ik zeker ook nog wil meegeven is dat ik van nature een zeer grote twijfelaar ben, en dat Josefien erin slaagde om me echt zelfzeker te voelen in wat ik aan het doen was, ik kende weinig twijfels , ik kreeg een zeer warm gevoel van bezig te zijn. Chapeau dat is toch ook een kunst !
L
x

Masterclass

fenomenaal wat je op 2 dagen leert, je kan hiervan alleen maar met veel goesting en energie vertrekken ! Ik kom zeker terug !!! ( eerst weer wat sparen )
L
x

FAQ

Wanneer kan ik een 1: 1 Masterclass volgen ?

Dat is in onderling overleg. We plannen ze op een weekdag tussen 9h30 en 16h, in Kruishoutem.

Wat kan ik leren tijdens de 1:1 ?

We gaan specifiek in op je vraagstuk.
Op voorhand vraag ik je een vragenlijst in te vullen, die inspirerend werkt voor jou en informatief voor mij.
Nadien hebben we een online call die je vragen scherp krijgt.
Zo kunnen we ons voorbereiden op jouw komst en het maximale er uit halen

Moet ik al gestart zijn als ondernemer ?

Ons aanbod is zowel voor pre starters als mensen die gestart zijn , die van bijberoep naar hoofdberoep gaan. We coachen ook mensen die al heel wat ervaring hebben, maar willen sparren en de spark terug vinden. Die willen tijd en ruimte nemen om te kijken welke richting ze uit willen gaan. Waarom ze gestart waren , wat hun hart deed versnellen , wat hun passie is. Hoe nu alles vorm heeft gekregen en of dit is wat ze echt willen. Tijd voor reflectie en bloemen en natuur je laten spiegelen.

Is het aanbod enkel voor floristen ?

Neen. Wel voor FLOWerlovers. Mensen die voelen dat ze met bloemen een verhaal te vertellen hebben en dit verder willen uitpuren. Voor mensen die willen groeien en bloeien. Voor degene die geen muurbloempje willen zijn , die kiezen om te floreren.

Voor mensen die ondernemend in het leven staan. Je hoeft geen ondernemer te zijn, maar zal het nadien misschien wel worden.

Waarin verschillen de Masterclasses tov 1:1

De Masterclasses gaan Live in groep (tot 12 deelnemers) door. Voor de 1 op1 bespreken we eerst online jouw vraagstuk . Daar duiken we diep op in. Dat puren we uit, ook als het voor jou niet duidelijk is. Samen komen we er. Op basis daarvan wordt er een op maat invulling van de dag gegeven. De materialen en methodieken die gebruikt worden zijn er voor jou. Deze zijn afgestemd op jouw noden. We luisteren en lezen heel goed en vooral tussen de lijnen. Hier ligt onze expertise en die tunen we volledig in op wat jou kan vooruit helpen. Hier onderga je de transformatie. Je gaat hier verder als een ander mens. Iemand die floreert en weet wat de volgende concrete stappen zijn.

Als ik nog niet zeker weet of het iets voor mij is

Boek dan een deepdive met me. Een deep dive rond je FLOWervragen.

Ik twijfel nog wat wat het best bij me past, een groepsmasterclass, een VIP 1:1 of een deep dive

Dan raadt ik je aan om me te volgen op socials, om onze werkwijze en visie te leren kennen en in te voelen om we matchen. Zo niet, even goede vrienden.
Welkom to our flowertribe !

Vanuit intuïtie en kracht werken met de juiste, correcte bagage en kennis

Wat pik je op tijdens de coaching & hoe zorg je dat deze investering onmiddellijk loont

 • Je voelt perfect aan waar je klant naar toe wil door de juiste en noodzakelijke technieken jezelf eigen te maken
 • Een herkenbare stijl ontwikkelen, dicht bij jezelf op basis van wat de klant vraagt, maar met een duidelijke signatuur. Klanten kiezen jouw werk en merk.
 • Behendigheid en technische skills combineren als kleurexpertise. 
 • Prijssetting voor je aanbod, die zorgt dat je gevalideerd wordt naar waarde en je drive geeft excellent werk neer te zetten. 
 • Een breed gamma aan duurzame leveranciers leren kennen en een goede verstandhouding mee opbouwen.
 • Een reeks van professionele foto s die je portfolio de nodige boost geeft om je marketing en website te professionaliseren

In een inspirerende omgeving, die je zintuigen prikkelt, de nodige rust en ruimte biedt tot inzichten en je verder verrijkt en doet bloeien als mens en florist.

Om van je talent een job te maken, die je ondersteunt om het leven te leiden dat jij wil. 

Met voeding voor lichaam en geest.

MiFleur bieden verschillende modules:

 • Een krachtige dagopleiding of een traject in verschillende modules opgedeeld bieden we aan. 
 • Dit in groep of 1 op 1 

REVIEW Masterclass Flower styling & Flourishing Mindset

Hoi, 
Gisterenavond was ik heel moe maar super voldaan! Wat was het fijn om bij jou deze masterclass te volgen.
Deze ochtend opgestaan, mijn hoofd vol ideetjes en duizend dingen die ik wil plannen.
Dankjewel voor de leuke, gezellige leerrijke dag!
Asseyez vous
Elke

REVIEW VIP 1:1 Masterclass

Hemelse plek om kennis te maken met de bloemenwereld, durf kiezen voor een workshop/masterclass met Josefien haar stijl en aanpak zorgen voor een originele instap als groeiend florist . Ze zal zeker haar stempel zetten op jouw stijl en de florist in jouw wakker maken of net meer richting geven. Bedankt Josefien voor het warme welkom !
Liesbeth
Huis van Boudewijn